Duurzame ledlampen voor alle huurders van l’Escaut goed voor veel minder CO2-uitstoot

694

NIEUWS

Duurzame ledlampen voor alle huurders van l’Escaut goed voor veel minder CO2-uitstoot

VLISSINGEN – Vlissingers Ria en Kees Stroo kregen maandag de eerste cadeaubox met tien ledlampen van Woonservice l’Escaut. De woningbouwvereniging bezorgt deze maand eenzelfde lampenpakket bij al haar zesduizend huurhuizen.

Als alle huurders hun lampen gebruiken, vermindert de uitstoot van CO2 jaarlijks met 872 ton. Dat getal is het equivalent van ruim zes miljoen autokilometers. Met de gift benadrukt l’Escaut het belang van duurzaamheid en bewust omgaan met energie. De corporatie investeert ook al fors in zonnepanelen op en verbeterde isolatie en ventilatie in haar woningen.

Ria en Kees Stroo wonen aan de Emmastraat in complex met tien appartementen. Omdat zij op nummer 1 wonen, kregen zij het pakket uit handen van Leddy, de mascotte die de lofzang op zuinige ledverlichting zingt. Directeur-bestuurder Jan Leo van Deemter en voorzitter Ank Muller van de huurdersvereniging kwamen mee om te onderstrepen dat het l’Escaut ernst is met het zo snel mogelijk CO2-neutraal maken van haar woningbestand.

Aangenaam woonklimaat
In 2050 móéten alle huurhuizen in Nederland aan die eis voldoen, maar l’Escaut zet al vol in op het duurzamer en energiezuiniger maken van haar woningen. Bij nieuwe huizen, die ook gasloos moeten zijn, kan daar tijdens de bouw rekening mee worden gehouden. Maar de woningbouwvereniging knapt ook oudere woningen in snel tempo op. Zo krijgen steeds meer bestaande woningen zonnepanelen, hoogrendementsglas in de ramen, betere isolatie en ventilatie. Behalve een aangenamer woonklimaat levert dat huurders ook een lagere energierekening op.

Voor die lagere rekening en de cadeaubox met ledlampen wilden Kees en Ria maandag op verzoek van een van de aanwezige fotografen wel even hun duimen opsteken. Kees moest wel even kwijt dat hij zichzelf wel erg op Trump vond lijken. En met de Amerikaanse president wordt Stroo liever niet geassocieerd. Niet alleen omdat hij zijn denkbeelden niet apprecieert, maar ook al omdat Trump niet hèt voorbeeld is voor promotie van duurzaamheid en energiezuinigheid.

RREW inzetten voor uw gemeente of voor uw woningcorporatie?

Wij ondersteunen u graag met de uitvoering van de heropende Regeling Reductie Energiegebruik (RREW) voor gemeenten en de nieuwe regeling voor woningcorporaties. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact met ons op